Mobile

Nu mai puteți cumpăra cărți electronice Kindle pe Android

Amazon a dezactivat posibilitatea de a cumpăra cărți electronice în aplicația Kindle pentru Android. Atunci când încercați să cumpărați cărți digitale, se afișează un nou ecran, care informează clienții că, pentru a rămâne complimentați cu modificările politicii Google, cumpărarea de cărți electronice nu mai este acceptată. Acest lucru s-a întâmplat deoarece Google a impus acum ca toate aplicațiile să folosească propriul sistem de facturare și vor reduce cu 30% din fiecare tranzacție. Având în vedere că Amazon este cel mai mare vânzător de cărți electronice din lume, comisionul plătit către Google ar fi uluitor. Amazon este cea mai recentă companie care a suspendat tranzacțiile digitale pe Android, în ultimele săptămâni Audible și Barnes and Noble au încetat să vândă cărți audio și cărți electronice în aplicațiile lor.

Amazon a renunțat la posibilitatea de a cumpăra cărți digitale în aplicația lor iOS încă din 2011, când Apple a implementat o politică similară, în care au forțat companiile să folosească propriul sistem de facturare. Deoarece utilizatorii Apple sunt mai înstăriți și cumpără cel mai mult conținut, aceasta a fost o lovitură gravă. Pentru a rezolva această problemă, Amazon a dezvoltat Kindle Cloud Reader, care a fost conceput pentru a funcționa cu Safari și a permis oamenilor să cumpere și să citească cărți chiar în browser. Amazon și-a dublat apoi aplicația oficială pentru Android. Au făcut acest lucru deoarece Google nu a impus în mod activ ca toată lumea să folosească propriul sistem de facturare, iar acest lucru a funcționat foarte bine timp de aproximativ zece ani. Toate acestea s-au schimbat, când Google a anunțat în 2021 că va începe să impună ca toate aplicațiile să-și folosească sistemul de facturare până la 1 iunie 2022. Google a spus că va elimina aplicațiile care nu respectă regulile sistemului de facturare.

De ce nu poate Amazon să continue să vândă cărți pe Android și să plătească lui Google comisionul de 30% pentru fiecare titlu vândut? Acest lucru se datorează faptului că oricine operează o librărie și o stochează cu conținut digital de la edituri majore acționează ca agent pentru editor. Editori majori precum Hachette, HarperCollins, Simon and Shuster, Penguin Random House stabilesc prețurile unei cărți electronice și toți comercianții cu amănuntul trebuie să o vândă la acel preț specific, acesta fiind cunoscut sub numele de prețuri de agenție. Editorii au implementat acest sistem abia în 2015, când Amazon și-a stabilit practic propriile prețuri, a suferit o pierdere pentru fiecare titlu vândut, pentru a stimula adoptarea Kindle. Scopul stabilirii prețurilor agenției este de a echita condițiile de joc, astfel încât nimeni să nu aibă un avantaj de preț. Aceasta înseamnă că profitul pentru fiecare titlu vândut este destul de mic, Amazon vinde milioane de cărți electronice pe lună, așa că câștigă mulți bani prin scară mare. Dacă Amazon ar plăti lui Google 30% din fiecare carte electronică vândută, ar avea o pierdere pentru fiecare titlu, de aceea au dezactivat achizițiile în aplicație.

Cumpărarea de cărți electronice în aplicația Kindle este o lovitură gravă pentru cititori. Acum este imposibil să cumpărați cărți electronice folosind aplicația Kindle, pe orice sistem de operare mobil. Aplicația Kindle a fost practic transformată într-o aplicație de lectură pură și nu ca o poartă pentru a face achiziții. Pentru a citi cărți în aplicația Kindle pentru Android, ar trebui să vă conectați la contul Amazon folosind computerul sau browserul de internet mobil, să găsiți o carte pe care doriți să o cumpărați, să o cumpărați și apoi să deschideți aplicația Kindle și să o sincronizați. Aceasta este doar o altă barieră, care face să cumpărați cărți electronice mai dificilă.

Cred că există o nemilă totală față de ceea ce Apple și acum Google au făcut. Practic, au făcut ca librăriile digitale să fie neviabile din punct de vedere financiar pe platformele lor. Cu toate acestea, ar putea exista o metodă pentru nebunie. Când Apple a forțat practic toate librăriile majore să părăsească platforma lor iOS, a determinat adoptarea Apple Books. Această librărie audio și digitală vinde conținut în aplicație și, deoarece dețin platforma, comisioanele lor sunt zero. Google se află într-o situație similară, au dat afară Audible, cel mai mare retailer de cărți audio din lume. De asemenea, au redus la zero capacitatea Barnes and Noble de a vinde conținut digital și acum Kindle. Odată ce toate competițiile Google au părăsit platforma lor, Google Play Books va fi singurul joc din oraș. Nu au fost niciodată cea mai folosită librărie, dar totul se va schimba. Deoarece Google are propriul sistem de facturare și deține Android, ei vor plăti comisioane zero și tot ceea ce va face va fi profit pur.

Cum vor putea cititorii să cumpere și să citească cărți electronice Kindle în viitor? Practic, există două moduri de a face acest lucru. Unul este cu linia lor de tablete Fire. Amazon folosește propriul sistem de facturare pe aceste dispozitive, așa că Google nu este implicat deloc. Al doilea este cu orice Kindle e-Reader care utilizează tehnologia e-paper. Amazon vinde cărți audio și cărți electronice chiar pe dispozitiv, direct. Kindle este cel mai popular e-reader din lume și anul trecut au lansat Paperwhite a 11-a generație cu rezoluție de 300 PPI și ecrane gigantice de 6,8 inchi, precum și Paperwhite Signature Edition.
Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button